tisdag 5 juni 2012

Köttfärsbiffar med paprika och ugnsrostade rotsaker med timjan & söt paprikasås

Inte är det sommarväder vi har i det här landet den här veckan! Hoppas det är bättre när min semester börjar vid midsommar så att man kan gå utanför dörren utan strumpor på fötterna och vantar på händerna!

Det har de senaste åren blivit populärt att prenumerera på olika  matkassar med tillhörande recept. Jag har inte nappat på det förrän nu när min butik lanserade sin egen matkasse - City Gross Matkasse. Den här veckan är tredje veckan vi provar och vi känner oss riktigt nöjda.

Hos City Gross väljer man själv hur ofta man vill köpa kassen och man kan även välja om man vill få den levererad hem till dörren eller om man vill hämta den utanför butiken. Kassen innehåller ingredienser till fem middagar för fyra personer och väljer man att hämta den själv kostar en kasse 549:-.
I vårt hushåll är vi två vuxna och vi tycker att det är väl tilltagna portioner som räcker till middag den ena dagen och lunch nästa dag.

Den här veckan innehåller kassen följande middagar:

A.  Köttfärsbiffar med paprika & ugnsrostade rotsaker med timjan & söt paprikasås.

B.  Senapslax med krämig broccolisallad.

C. Fläskpannkaka med kålsallad och lingon.

D. Marinerad kycklinglårfilé med paprikayoghurt & pastasallad.

E. Grillad biff med krämig vitkålssallad.

Igår började vi matkasseveckan med att laga recept A och blev väldigt nöjda. Jag kommer definitivt att använda det receptet igen. Särskilt paprikasåsen var barnsligt simpel att laga, men så god. Kommer att bli en favorit till det grillade köttet i sommar.







Köttfärsbiffar med paprika och ugnsrostade rotsaker med timjan & söt paprikasås

Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 600 g blandfärs
1/2 röd paprika
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 msk olivolja

Sås
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan

Rostade rotsaker
800 g potatis
3 morötter
2 msk raps-/matolja
2 krm grovmald svartpeppar
1/2 tsk fling/kvarnsalt

Sätt ugnen på 225 °.
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla tills du är klar med rotsakerna.
Klyfta potatisen och morötterna. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja. Salta och peppra. Laga i ugn i ca 30 minuter.
Blanda ner blandfärsen, finhackad paprika, ägg, salt och vitpeppar i ströbrödet. Låt färsen stå medan du förbereder såsen.
Strimla den gula löken och paprikan. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs sen paprika och lök i ett par minuter. Häll på tomatpuré, grädde och vatten.
Låt såsen puttra tills det är dags att äta. Då mixar du den med stavmixer till en slät sås. Smaka av såsen med salt peppar och timjan.
Forma färsen till 15 biffar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek biffarna. Servera.


1 kommentar:

Anonym sa...

This is a topic which is near to my heart... Cheers! Where are
your contact details though?

Visit my page; robe avocat