torsdag 28 augusti 2008

Alice poserar




Vår nyaste familjemedlem är ett litet energiknippe! Sovmorgon existerar inte, utan har man sovit längre än till 7 säger hon ifrån att det är dags att stiga upp genom att bita i ens tår eller helt enkelt skutta omkring lite i sängen så att det är helt omöjligt att somna om. Men oftast är hon väldigt söt, tillgiven och sällskapssjuk så det förslår. Hon följer oss vart vi än går i huset och hon älskar att vara med vid datorn. Antingen sitter hon på de papper man har framför sig på skrivbordet eller så parkerar hon sig på modemet för där är det varmt och gott. Ibland kommer hon och jamar här hon tycker att man suttit för länge vid datorn, för då är det lekdags! Helst ska man springa runt i huset och jaga henne...Men det absolut mest spännande hon vet är när storkatten Tuss kommer in! De har fortfarande inte blivit vänner, men det tar sig säkert. Alice är iallafall väldigt nyfiken på Tuss. Tuss är fortfarande väldigt misstänksam mot inkräktaren men snart nog tar nog nyfikenheten över där också. Eftersom en del av mina vänner efterlyste fler bilder på Alice här på bloggen så kommer här några stycken och det lär bli fler framöver!

fredag 8 augusti 2008

Alice

Lillkatten Alice!



Storkatten Tuss!

Katten Tuss har nu fått konkurrens av en liten kattflicka på 10 veckor som vi döpt till Alice. Jag kan ju säga som så att Alice är inte särskilt populär ännu, men det löser sig säkert. Varje gång de tassar förbi varann fräser storkatten och lillkatten reser rygg och morrar. Sedan står de och betraktar och bedömer varandra en stund tills någon av dem viker undan och går därifrån. Första natten som lilla Alice fanns hos hos tillbringade hon vettskrämd i källaren allra längst in bakom kylen. Just det, Tuss hade en tass med i spelet! Hon tyckte det gick för långt när inkräktaren vågade uträtta sina behov på hennes låda! Alltså var det bäst att säga ifrån och visa vem som bestämmer. Men Alice blir tuffare för var dag som går, och springer bara och gömmer sig några gånger om dagen nu!

onsdag 6 augusti 2008

Camping


Handdukarna som jag fastnade för hos Cillas Cottage!




Förra helgen lyckades jag ta ledigt en extra dag så vi kunde åka iväg och tälta med våra vänner Carina och Peo. Soligt och fint väder åtminstone på fredagen och halva lördagen. Carina hade bokat tältplats på Borrby strand camping, vilket visade sig vara en alldeles lagom stor camping med ett härligt läge vid Borrby strand, en alldeles underbar vit sandstrand. Just den dagen vi var där gick vågorna ganska höga men det var en härlig temperatur i vattnet så vi njöt av flera dopp. Det här var faktiskt första gången som jag tältat på en campingplats! Men jag blev inte avskräckt utan snarare tvärtom, jag blev sugen på att köpa tält och ge mig ut och tälta igen nästa sommar. Förutsättningen för att det ska bli lyckat är förstås soligt och torrt väder, annars kan det nog bli ganska ansträngt om man måste tillbringa all tid inne i tältet. Det behövde inte vi. Vi satt ute och njöt av kvällen tills det var dags att krypa till kojs. Okej, allt var inte toppen på denna lilla utflykt! Vår kylväska la av så vi fick bre smält smör på frallorna till frukost och pålägget var lite halvunket, men gick dock att äta och ingen blev magsjuk. Dessutom visdade det sig att min lånade luftmadrass läckte ut luft, så jag fick stiga upp och pumpa två gånger under natten... Men annars sov jag mycket bra, och hade inte ens ont i ryggen på morgonen vilket jag alltid har annars när jag vaknar i min egen säng. Det kom faktiskt en regnskur på natten och under lördagmorgonen regnade det också en del, men sedan klarnade det upp igen. Innan det bar av hemåt igen stannade vi till i Ystad och strosade runt en stund samt tog en fika på Coffee Shop Snuggles. God Café Latte och kanel- och vaniljbullar, stora som tefat och underbart mumsiga. Innan vi styrde kosan hemåt, letade vi oss fram till Cillas Cottage i Vallösa ca 1 mil utanför Ystad. Där fanns massor av fina saker till hemmet och jag fastnade för ett par söta kökshanddukar med blått mönster. Är du i Ystadtrakten och kör, rekommenderas ett besök hos Cilla, eller titta in i hennes webbutik!

Hallonkaka




Det har snart gått en månad sedan jag skrev sist, och det är alldeles för länge... Jag har inte lyckats hitta en bra rutin för mitt bloggande ännu tyvärr. Det kanske kan bero på att jag jobbar så oregelbundet och därför aldrig har tid att sätta mig och skriva vid samma tid varje gång. Jag vill verkligen skriva oftare! Idag ska jag bjuda på ett recept på en busenkel hallonkaka. Bäst blir kakan om man använder sig av färska bär, vilket jag gjorde första gången jag bakade den. Andra gången använde jag frusna hallon och det blir precis lika gott men kakan blir inte lika snygg då! Färska bär flyter upp tillsammans med smeten vid gräddningen och resulterar i en kaka där bären syns som små röda prickar på toppen. Frusna bär däremot sjunker till botten och ser mest ut som sylt i den färdiga kakan, vilket ni kan se på mina bilder. Har du inte tillgång till hallon men kanske andra bär som t. ex. blåbär eller vinbär går de också bra att använda.
Hallonkaka
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält smör
250 g hallon
Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.
Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda vetemjöl tillsammans med bakpulver och rör ner i smeten. Rör till sist ner det smälta smöret.
Bred ut smeten i formen och fördela hallonen över smeten.
Grädda i 175° i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Låt kakan kallna och dekorera med siktat florsocker och färska hallon.